Voor wie

Peutergym: dé basis voor de motorische ontwikkeling van peuters van 1,5 tot 4 jaar.

Ouder & kindgym is er voor kinderen van 1,5  tot 4 jaar. Peuters hebben niet alleen veel plezier bij spelen en bewegen. Bewegen heeft ook een grote invloed op de totale ontwikkeling van je peuter. Voor peuters is bewegen dus heel belangrijk. Vanaf de jongste leeftijd zijn de activiteiten van je kind erop gericht de zintuigen te stimuleren en de motorische vaardigheden en het waarnemingsvermogen te ontwikkelen. Ouder & kindgym helpt hierbij. Elk kind kan op zijn of haar eigen niveau meedoen. Er wordt daarom niet een vaste les gegeven, er worden beweegmogelijkheden aangeboden die passen bij de ontwikkelingsfase van jouw kind en aansluiten bij wat hij of zij leuk vindt om te doen.

Zelfvertrouwen is voor kinderen één van de belangrijkste voorwaarden om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Daarom is er niets fijner dan samen met een vertrouwde begeleider te spelen en nieuwe manieren van bewegen te ontdekken.

Voorwaarde om mee te kunnen doen aan de lessen is dat je peuter zelfstandig kan lopen. Soms wordt hier wel vanaf geweken. Loopt jouw peuter nog niet, terwijl dit vanwege zijn of haar leeftijd wel verwacht zou mogen worden? Dan kan peutergym jouw peuter wellicht helpen zijn of haar eerste stapjes te nemen. Neem gerust contact met ons op voor advies!

De rol van de begeleider

Elke week is weer een mooi moment om samen lekker sportief bezig te zijn. De begeleider heeft bij de ouder & kindgym een belangrijke rol. Hij of zij kan de peuter aanmoedigen, stimuleren en ondersteunen, door bijvoorbeeld dingen voor te doen of het vasthouden van een hand. Het zal de peuter aanzetten tot bewegen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de begeleider zelf ook moet klimmen en klauteren. De begeleider blijft uiteraard wel verantwoordelijk voor het doen en laten van de peuter in de zaal.